اجتماعی 21 فروردین 1402 - 2 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
قابل توجه استاندار سیستان و بلوچستان و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و همچنین ادارات تحت امر وزارت خانه های نیرو و جهادکشاورزی در استان

رواج پدیده شوم آب دزدی در سیستان و بلوچستان و لزوم ورود جدی ادارات و سازمانهای ذیمدخل و همچنین برخورد قاطعانه مدعی العموم و دستگاه قضا

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی و خبری تحلیلی افق سیستان طبق بررسی های صورت گرفته ظرف چهار سال گذشته،به موازات برنامه ریزی دولت برای برقی کردن پمپ ها و هوشمند سازی کنتور چاه های کشاورزی،میزان برداشت روزانه آب در برخی از مناطق به نحو قابل توجهی افزایش یافته که قطعاً بالاتر از نیاز کشاورزان نواحی اطراف بوده است و جالب تر اینکه با وجود این جهش صعودی در میزان برداشت آب از چاه های مذکور، اعتراض کشاورزان نسبت به کاهش توزیع آب در مزارع اطراف نیز بیشتر شده است،یعنی از یک سو آب بیشتری برداشت شده و از سوی دیگر آب کمتری به کشاورزان تخصیص یافته است!

🛑 #افق_سیستان // #یادداشت_مهم_روز

🔴 رواج پدیده شوم آب دزدی که حقیقتاً بدتر از دزدی اموال عمومیست!

🟣 ضرورت خرید،تأمین و جانمایی مکانیزم های بازدارنده در راستای کنترل پایش آب توسط وزارتهای نیرو و جهادکشاورزی

🟠 لزوم ورود عاجل و قاطعانه مدعی العموم به این قبیل مظالم و برخورد قضایی با آب دزدان و تاجران غیرقانونی آب!

🟡 نمایندگان مجلس و استاندار سیستان و بلوچستان رواج این پدیده شوم را جدی بگیرند!

⭕ به گزارش گروه سیاسی پایگاه اطلاع‌رسانی و خبری تحلیلی افق سیستان،متأسفانه بیلان منفی سالانه ۱۵ تا ۲۰ درصدی آبخوانها،جای هیچ امیدواری برای توسعه کشاورزی استانهای سیستان و بلوچستان،کرمان،یزد،هرمزگان، بوشهر،خراسان جنوبی و رضوی،سمنان، اصفهان،فارس،مرکزی،قم،تهران،همدان، کرمانشاه و جنوب دشت قزوین باقی نگذاشته است و اندک ذخایر باقیمانده،به زحمت و به ندرت، کفاف سطح فعلی تولید کشاورزی را میدهد، بنابر این هرگونه اصرار بر افزایش تولید محصول در این مناطق کاری بیهوده و حقیقتاً خیانت به نسل های آینده است.

♦️ حال در چنین وضعیت بغرنجی،اخیراً شکل جدیدی از تجارت آب توسط افراد سودجو در فلات خشک ایران رونق گرفته که بی شباهت به دزدی اموال عمومی نیست!

♦️طبق بررسی های صورت گرفته ظرف چهار سال گذشته،به موازات برنامه ریزی دولت برای برقی کردن پمپ ها و هوشمند سازی کنتور چاه های کشاورزی،میزان برداشت روزانه آب در برخی از مناطق به نحو قابل توجهی افزایش یافته که قطعاً بالاتر از نیاز کشاورزان نواحی اطراف بوده است!

♦️جالب تر اینکه با وجود این جهش صعودی در میزان برداشت آب از چاه های مذکور، اعتراض کشاورزان نسبت به کاهش توزیع آب در مزارع اطراف نیز بیشتر شده است،یعنی از یک سو آب بیشتری برداشت شده و از سوی دیگر آب کمتری به کشاورزان تخصیص یافته است!

♦️ بر اساس آمار رسمی، هم اینک ۳۰ درصد از ۲۱۹ هزار حلقه چاه کشاورزی برقی شده در سطح کشور،بین ۳ تا ۱۰ برابر بیش از ظرفیت مجاز ثبت شده در پروانه های بهره برداری خود،برداشت آب دارند و دقیقاً در اطراف همین چاه ها با بیشترین گلایه کشاورزان از توزیع نامطلوب آب روبرو هستیم.

♦️ لازم به توضیح است که طی تحقیقات و اطلاعات واصله به افق سیستان متأسفانه بهره برداران این قبیل چاه های کشاورزی،علاوه بر پایمال کردن حقابه مزارع اطراف و تخلیه سریع مخازن سفره های زیرزمینی،منابع ارزان قیمت برداشتی را تا ۲۰ برابر قیمت آب کشاورزی،از طریق تانکر به صاحبان صنایع یا مالکان باغ ویلاها و انبوه متقاضیان این بازار مکاره میفروشند.

♦️ به این تعداد بهره برداران سودجو،باید ۳۰۰ هزار حلقه چاه غیرمجاز و ۲۰۰ هزار حلقه چاه فاقد سیستم های کنترلی در نقاط مختلف کشور را افزود تا دریافت که در دوران کم آبی، ذخایر محدود زیرزمینی چگونه به تاراج می رود و سود این آب دزدی ها در جیب چه کسانی ریخته می شود؟

♦️ علی ایحال دودِ کورهٔ این آشفته بازار در وهله نخست به چشم کشاورزانی می رود که حقابه خود را دریافت نمی کنند و متهم به تولید خارج از الگوی کشت می شوند و ذخایر سفره زیر پای خود را در سکون و سکوتی وهم انگیز به سارقان مایه حیات تقدیم میکنند.

♦️ در وهله دوم،آسیب این رفتار سوداگرانه به تمامی مردم کشور میرسد که ثروت نسل های آینده در بدترین شکل ممکن صرف منافع گروهی خاص میشود و محیط زیستی که سهم آحاد جامعه اعم از نسل حاضر و نسل آینده ست متأسفانه برای رفاه طبقه زیاده خواه به راحتی و به چشم بر هم زدنی از بین میرود!

♦️ در همین راستا اگر تاکنون در قبال این پدیده آب دزدی و تخریب محیط زیست ساکت و بی توجه بوده ایم، لازم و ضروری ست که جملگی ما از لاک بی حسی و کاهلی خارج شویم و از رواج این سرقت اموال عمومی در همه حال و همه شرایط جلوگیری کنیم.

♦️ دستگاه های دولتی نظیر وزارت نیرو و وزارت جهادکشاورزی که نقش مستقیمی در پایش و ممانعت از مصرف بی رویه منابع آبی کشور دارند باید به سرعت مکانیزم های کنترلی و بازدارنده این قبیل رفتار سودجویانه را تصویب و اجرا کنند.

♦️ باید حساب مزارعی که به دلیل گرمای محیط و کاهش سفره های زیرزمینی نیاز بیشتری به آب دارند را از کشتزارهای فاقد بهره وری یا واحدهای دارای برداشت بی رویه جدا کرد و تنبیهات جدی برای تخلف از سطح برداشت ثبت شده در پروانه های بهره برداری در نظر گرفت.

♦️ همچنین ورود سریع مدعی العموم به این قبیل مظالم و برخورد قاطع قضایی با خطاکاران میتواند از گرایش سایر افراد به این تجارت غیرقانونی جلوگیری کند.

♦️ در پایان خاطرنشان میکنیم جهت تسریع در جلوگیری از استمرار این پدیده شوم،اشارات و سفارشهای صریح ائمه جمعه شهرستانها در خطبه های دشمن کش نماز جمعه و همچنین همکاری و همراهی مجدانه نمایندگان مجلس شورای اسلامی و ایضاً ورود،تأکید و نظارت آنی و دائمی سردار #محمد_کرمی استاندار سیستان و بلوچستان به عنوان نماینده عالی و ارشد دولت در استان میتواند نقش مؤثر و مثمرثمری را در حصول و وصول نتایجی مطلوب ایفا نماید.

 

🟪 به همین سبب تحریریه افق سیستان در کنار طرح و مطالبه صریح این مهم،نقش آفرینی کلیه دست اندرکاران فوق الذکر را از نامبردگان مورد اشاره صمیمانه خواستار و خواهشمندست.

🟠 همچنین امید و رجاء واثق داریم در صورت بذل توجهات و عملیاتی سازی خواست و اراده آهنین کلیه دغدغه مندان صاحب نفوذ،این پدیده شوم آب دزدی به طرفة العینی در سراسر گیتی پهناور سیستان و بلوچستان به اذن و عنایت الهی،نیست و نابود گردد.

نویسنده
حامد معلم بندانی
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *