هامون خشکشده و بستری از گردوغبار است که اهالی سیستان را از زندگی در این منطقه دور میکند، حتی اگر دولت بتواند آب شرب مردم را هم تأمین کند.
چهار سال از آغاز دور جدید زمامداری طالبان بر افغانستان میگذرد. چهار سالی که مانند دوره گذشته حکمرانی بر افغانستان (یا همان دوران ۲۰ساله ثبات نسبی)، آبی برای ایران از این همسایه گرم نشد و مهمترین موضوع میان دو کشور (ایران و افغانستان) یعنی حقابه قانونی ایران از هیرمند، بدون حل باقی ماند.
بهار و تابستان خشک و بدون آب سیستان سپری شد. هامون خشکیده بارها و بارها، در همین تابستان اخیر، مانند سالهای گذشته به کانون گردوغبار شدید منطقه بدل و نهفقط یک استان را به تعطیلی کشاند، بلکه فقط در همین شهریوری که سپری شد، بیش از ۷۰۰ نفر را راهی بیمارستان کرد.
بااینحال، قطرهای آب بهجز «دشتمالهای» حاصل از سیلابهای چندگانه (از اسفند ۱۴۰۳ تا فروردین ۱۴۰۴ هیرمند)، بهعنوان حقابه به ایران و سیستان